Rosmariinikeksit

Rosmariinikeksit
Herkulliset rosmariinilla maustetut suolaiset keksit sopivat niin kahvipöytään kuin illanistujaisten juustotarjottimellekin.
Ainekset
| 1 tl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna |
|---|---|
| ½ dl | Elovena Plus Vehnäleseitä |
| 2½ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| ¾ tl | suolaa |
| 100 g | voita |
| 2–3 rkl | kylmää vettä |
Voiteluun
| munaa |
Pinnalle
| seesaminsiemeniä | |
| sormisuolaa |
Ohjeet
- Hienonna rosmariini. Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, suola ja rosmariini.
- Kuutioi kylmä voi kulhoon. Lisää kuivat aineet ja nypi murumaiseksi.
- Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Ripottele pintaan jauhoja ja kauli ohueksi levyksi.
- Painele muotilla taikinasta ympyröitä (5 cm). Siirrä pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla, pistele ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja halutessasi sormisuolaa.
- Paista 200 asteisen uunin ylätasossa noin 10 minuuttia.
Tykkää (6)
