Valikko

Rouheinen Focaccia

Rouheinen Focaccia

Italialaislähtöinen focaccia on täydellinen tarjottava illanistujaisiin. Kirsikkatomaatit, valkosipuli sekä rosmariini antavat leivälle kerrassaan herkullisen maun.

  • n. 24 palaa
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton

Valkosipuliöljy

½ dlrypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tlsitruunamehua
1 tltuoretta rosmariinia

Päälle

1–2 tlsormisuolaa
2 dlkirsikkatomaatteja
viimeistelyyn rypsiöljyä

Ohjeet

  1. Sekoita 1 dl jauhoja kuivahiiva ja suola.
  2. Lämmitä vesi 42 asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi) lisää joukkoon siirappi.
  3. Sekoita nesteen joukkoon jauho-hiivaseos ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia käsin tai 2 1/2 minuuttia koneella.
  4. Lisää loput jauhot ja Sunnuntai Juokseva. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Valmista taikinan kohotessa valkosipuliöljy. Lisää öljyn joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, sitruunamehu ja rosmariini.
  7. Voitele (n. 34 cm * 23 cm) kokoinen vuoka runsaalla määrällä öljyä.
  8. Kumoa kohonnut taikina suoraan vuokaan, levitä taikina tasaisesti koko vuokaan. Anna kohota vuoassa liinan alla vielä 30 minuuttia.
  9. Painele kohonneeseen leipään sormella syviä koloja. Voitele leipä valkosipuliöljyllä ja ripottele päälle sormisuolaa. Paina puolitetut kirsikkatomaatit leivän päälle. Ripottele päälle sormisuolaa.
  10. Paista tasalämpöisessä uunissa 180 asteessa 13-15 minuuttia. Lopussa paista leipää grillivastuksella ylätasolla muutama minuutti. Voitele lämmin leipä vielä öljyllä.
  11. Nosta leipä pois vuoasta, ettei leipä vety. Nauti lämpimänä.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet