Rouheiset portterisämpylät

Rouheiset portterisämpylät
Portteri antaa näille sämpylöille upean aromin ja kuohkeuden. Itse leivotut, uunituoreet sämpylät ilahduttaa aina.
Taikina
| 2 dl | Elovena Kauraleseitä | 
|---|---|
| 1 dl | leipä- ja mämmimallasta | 
| 2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa | 
| 1 rkl | kuminan siemeniä | 
| 2-3 tl | suolaa | 
| 5 dl | porter-olutta | 
| 1 dl | tummaa siirappia | 
| 8-9 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja | 
| ½ dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta | 
Ohjeet
- Yhdistä hiiva, kauraleseet, mallas, kumina ja suola.
- Lämmitä olut ja siirappi 42 asteeseen.
- Yhdistä kuivat aineet nesteeseen ja vispaa hyvin sekaisin.
- Alusta taikinaan sämpyläjauhot muutamassa erässä. Lisää lopuksi Sunnuntai Juokseva.
- Kohota taikinaa noin 1 1/2 tuntia lämpimässä paikassa hyvin peitettynä.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Pyöritä sämpylöiksi.
- Nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Ripottele päälle vehnäjauhoja ja paista 225 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Tykkää (26)



