Runebergintortut

Runebergintortut
Perinteiset Runebergintortut ovat takuuvarma klassikko. Nämä tortut saavat rouheisuutta ja kuituja vehnäleseistä.
Ainekset
1 dl | Elovena Vehnäleseitä |
---|---|
1 dl | piimää |
1 rkl | sitruunamehua |
¼ tl | karvasmanteliaromia |
125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
1½ dl | sokeria |
1 | muna |
2¼ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
1 dl | mantelirouhetta |
1½ tl | kardemummaa |
1 tl | leivnjauhetta |
1 tl | ruokasoodaa |
Lisäksi metallisia torttuvuokia tai paperisia muffinssivuokia tai muffinssipelti |
Vuokien voiteluun
Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Koristeluun
½ dl | vadelmahilloa |
---|---|
½ dl | tomusokeria |
1½ tl | vettä tai sitruunamehua |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinssipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Sunnuntai Juoksevalla.
- Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
- Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, sekä lese-piimäseos, taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
- Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.
Tykkää (10)