Runebergintortut

Runebergintortut
Perinteiset Runebergintortut ovat takuuvarma klassikko. Nämä tortut saavat rouheisuutta ja kuituja vehnäleseistä.
Ainekset
| 1 dl | Elovena Vehnäleseitä |
|---|---|
| 1 dl | piimää |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| ¼ tl | karvasmanteliaromia |
| 125 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1½ dl | sokeria |
| 1 | muna |
| 2¼ dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1½ tl | kardemummaa |
| 1 tl | leivnjauhetta |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| Lisäksi metallisia torttuvuokia tai paperisia muffinssivuokia tai muffinssipelti |
Vuokien voiteluun
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Koristeluun
| ½ dl | vadelmahilloa |
|---|---|
| ½ dl | tomusokeria |
| 1½ tl | vettä tai sitruunamehua |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 190 asteeseen (tai kiertoilmalla 175 asteeseen). Voitele muffinssipellin syvennykset tai metalliset torttuvuoat Sunnuntai Juoksevalla.
- Sekoita kauraleseiden joukkoon piimä, sitruunamehu ja karvasmanteliaromi. Anna seoksen turvota hetki.
- Vaahdota keskenään margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne, sekä lese-piimäseos, taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasossa 18-20 minuuttia.
- Laita jäähtyneiden torttujen keskelle pieni lusikallinen vadelmahilloa. Sekoita tomusokerista ja vedestä seos, pane se muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille.
Tykkää (10)


