Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä
Herkullinen saaristolaisleipä syntyy helposti itse tehden. Taikinaa ei tarvitse edes vaivata!
Ainekset
| 1 l | piimää | 
|---|---|
| 3 dl | siirappia | 
| 1 rkl | suolaa | 
| 3 dl | kaljamaltaita | 
| 3 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa | 
| 3 dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja | 
| 3 dl | Elovena Vehnäleseitä | 
| 10 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja | 
Voiteluun
| 1 dl | vettä | 
|---|---|
| 1 dl | siirappia | 
Ohjeet
- Lämmitä piimä 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon siirappi, suola, kaljamaltaat ja täysjyväruisjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
 - Sekoita leseet ja jauhot erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan pari desilitraa kerrallaan puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita kunnes taikinasta tulee tasainen.
 - Kaada taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan (vetoisuus 1 ½ litraa). Kohota leipiä liinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1 ½ tuntia.
 - Paista leivät 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 ½–2 tuntia. Voitele leipien pintaa paiston aikana muutamia kertoja siirappiseoksella. Kumoa leivät heti uunista oton jälkeen ja anna jäähtyä.
 
Tykkää (49)


