Valikko

Sitruunainen raparperipiirakka

Sitruunainen-raparperipiirakka

Sitruunainen raparperipiirakka

Raparperipiirakka on jokavuotinen klassikko. Tässä reseptissä se saa mukavaa raikkautta sitruunaisesta rahkatäytteestä.

Ainekset

300 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlsokeria
2 munaa
dlSunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

1 lraparperipaloja
2 prksitruunan makuista rahkaa
1 dlkermaa tai maitoa
1 dlsokeria
3 munaa

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (35 cm x 40 cm).
  4. Ripottele taikinan päälle raparperipalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään. Levitä piirakan päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Tykkää (11)

    Jaa

    Kommentit

    • Satunnaisleipoja
      Hyvä ja raikas raparperipiirakka. Pikanttina voi laittaa raparperin kaveriksi mansikkaviipaleita.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentista ja loistavasta vinkistä - kesän ensimmäiset mansikat sopivat hyvin raparperipiirakan joukkoon.😊🌞
    • Klaara
      Tämä on hyvä ja aavistuksen erilainen raparperipiirakka. Sitruunarahka tuo täyteläisyyttä ja mehevyyttä ja piirakka pysyy kuivumatta useamman päivän. Kokeilin mansikan kanssa myös ja maku parani entisestään. Olen tätä leiponut jo useamman kerran.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos Klaara mukavasta palautteestasi, leipuri on siitä iloinen. 💛

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet