Valikko

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

Herrasväen pikkuleivät ovat kahvipöydän klassikko. Nämä raikkaat, mureat pikkuleivät saavat väliinsä sitruunatahnaa.

Taikina

200 gSunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia
dlhienoa sokeria
1 muna
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
4 ½ dlSunnuntai Kruunu Karkea Vehnäjauhoja

Väliin

Lemon curd-tahnaa

Pinnalle

erikoishienoa sokeria

Ohjeet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vatkaten. Taputa taikina ohueksi levyksi tuorekelmun väilin ja laita kylmään puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla pikkuleipiä ja nosta ne lastalla leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 7-8 min. Jäähdytä. Laita kahden pikkuleivän väliin Lemon curd-tahnaa ja kierittele kevyesti sokerissa.

*Reseptiä muokattu 14.1.2022. Korjattu jauhojen määrä.

Tykkää (19)

    Jaa

    Kommentit

    • Outi
      Tein ohjeen mukaan ja tarkalleen siinä mainituista tarpeista. Sunnuntaita siis. Tuli liian löysä taikina, ei voinut kaulita ollenkaan. Koekakku muistutti itse tehtyjä kaurakeksejä. Pöydällä lisäsin aika reilusti jauhoja, tällä kertaa Anni Helenaa. Ehkä jopa desin verran. Näin sain omasta mielestäni rakenteeltaan hyviä keksejä.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Outi! Pahoittelut pitkästä vastausajastamme. Reseptissä oli ikävä kyllä virheellinen jauhomäärä, ja se on nyt korjattu. Jauhoja tulee siis 4 1/2 dl, joten ei ihme, että takinasi on jäänyt aivan liian löysäksi. Pahoittelut vielä!
    • MariK
      Hei! Kuinka näitä ihanannäköisiä pikkuleipiä olisi hyvä säilyttää ja kuinka kauan säilyvät? Kiitos jo valmiiksi 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet