Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata

Sitruunamutakakku ja paahdettua valkosuklaata
Tämä raikkaan sitruunainen, tahmea ja täyteläisen makuinen mutakakku on helppotekoinen ja taivaallisen hyvää. Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.
2 | pientä luomusitruunaa |
---|---|
150 g | voita |
TAI | |
150 g | Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia |
2 | isoa munaa |
2 ½ dl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
2 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
Paahdettu valkosuklaa
100 g | valkosuklaata |
---|
Lisäksi
Vadelmia tai muita marjoja ja kermavaahtoa |
Ohjeet
- Voit tehdä kakun esim. neliönmuotoiseen (21 x 21 cm) tai pyöreään vuokaan (halkaisija 20-22 cm). Vuoraa vuoka leivinpaperilla.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata rasva.
- Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuoret ja purista mehu.
- Yhdistä rasva, sitruunoiden kuoriraaste ja mehu, munat sekä sokerit.
- Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita taikina nuolijalla tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia. Kakku saa olla pinnalta ja reunoilta kypsä ja sisältä pehmeä.
- Anna sitruunamutakakun jäähtyä paistovuoassa ainakin pari tuntia. Sitruunan maku täytelöityy ja tasoittuu, jos maltat antaa kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa.
- Koristele kakku kermavaahdolla, marjoilla ja murustetulla valkosuklaalla.
Valmista paahdettu valkosuklaa: Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä palat leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda suklaata uunin keskitasolla 5–10 minuuttia tai kunnes suklaa on saanut kauniin ruskean värin pintaan.
Tykkää (27)
Kommentit
Jätä kommentti