Valikko

Skillet cookie eli pannukeksi

Sunnuntai skillet cookie eli pannukeksi

Skillet cookie eli pannukeksi

Pannukeksi on amerikkalaistyyppinen cookie, joka on päältä rapea ja sisältä pehmeän sitkeä. Keksin voi syödä lämpimänä suoraan pannulta esimerkiksi jäätelön kanssa.

200 gSunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia TAI voita
2 dlfariinisokeria
1 dlsokeria
4 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
2 rkltummaa kaakaojauhetta
1 ½ tlruokasoodaa
2 munaa
½ tlpiparminttuaromia

Päälle

ranskalaisia pastilleja

Tarjoiluun

Pieniä vaahtokarkkeja ja jäätelöä tai mascarponekermaa

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokerit, niin että seoksesta tulee tasaista.
  3. Mittaa siivilän läpi kuivat aineet.
  4. Sekoita hieman jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen ensin munat ja piparminttuaromi ja sitten jauhoseos.
  5. Kaada taikina uuninkestävään paistinpannuun (halkaisijaltaan 25 cm).
  6. Painele taikinan pinnalle ranskalaisia pastilleja.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  8. Tarjoile lämpimänä suoraan pannusta vaahtokarkkien ja jäätelön tai mascarponekerman kanssa.

Reseptin on tehnyt Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Voit tehdä taikinasta myös kahdeksan pienempää keksiä. Pienempiä keksejä tehdessä vähennä paistoaikaa.

Tykkää (37)

    Jaa

    Reseptissä käytetyt tuotteet