S’mores-karpalopiparit jouluun

S’mores-karpalopiparit jouluun
S'mores-piparit saavat inspiraatiota klassisesta jenkkiherkusta. Perinteinen piparitaikina maustetaan karpaloilla ja valmiiden piparien väliin sulatetaan vaahtokarkki-suklaatäyte. Ihana jouluherkku!
Ainekset
250 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
---|---|
1 dl | siirappia |
4 ½ dl | sokeria |
1 dl | vettä |
2 tl | kanelia |
2 tl | inkivääriä |
1 tl | jauhettua pomeranssia |
2 tl | neilikkaa |
2 tl | suolaa |
3 tl | ruokasoodaa |
½ dl | vettä (haaleaa) |
100 g | kuivattuja karpaloita |
700 g | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
Väliin
100 g | vaahtokarkkeja |
---|---|
200 g | maitosuklaata |
Ohjeet
- Laita kattilaan leivontamargariini, siirappi, sokeri, vesi ja kuumenna. Lisää myös mausteet eli kaneli, inkivääri, neilikka, suola ja pomeranssinkuori.
- Ota kuumentunut seos pois levyltä. Sekoita sooda haaleaan veteen ja lisää kattilaan. Seos hieman kuohahtaa. Lisää joukkoon hienonnetut karpalot.
- Lisää jauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna taikinan maustua viileässä yön.
Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa piparimuotilla paloja ja paista pipareita tasalämmöllä 225 asteessa uunipellillä noin 5 minuuttia. - Jäähdytä piparkakut huoneen lämpöisiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle ylösalaisin. Lisää jokaisen piparin päälle 1–2 vaahtokarkkia niiden koosta riippuen. Laita jokaisen piparin päälle vielä pala maitosuklaata.
- Kuumenna pipareita 225 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes vaahtokarkit ovat hieman sulaneet. Lisää päälle toinen piparin puolikas ja paina tiiviisti yhteen.
Tykkää (17)