Valikko

Suolainen piirakka

Suolainen piirakka

Suolaiset piirakat sopivat niin illanistujaisiin, juhliin kuin arkipäiviinkin. Maistuisiko tänään Italian kinkkupiirakka vai kenties sieni-sipulipiirakka?

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
1 dljuustoraastetta
½ dlvettä

Italian kinkkupiirakka

100 gilmakuivattua kinkkua
n.10 kplkirsikkatomaatteja
1 pallomozzarellaa
tuoretta basilikaa
200 gkermaviiliä
2-3 kananmunaa
2.3 tlvihreää pestoa

Sieni-sipulipiirakka

250 gsäilykesienikuutioita tai tuoreita kantarelleja
1 sipuli
tuoretta timjamia
2 dllaktoositonta kermaa
2-3 munaa
70 g(voimakasta) juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pehmeään margariiniin muut pohjan ainekset. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24 cm).
  2. Lisää pohjan päälle valitsemasi täyte ja paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Italian kinkkupiirakka

  1. Revi pohjan päälle ilmakuivattu kinkku ja mozzarella sekä lisää halkaistut kirsikkatomaatit ja tuoreen basilikan lehtiä.
  2. Sekoita kermaviili ja kananmunat ja kaada seos täytteen päälle. Lusikoi lopuksi pinnalle vihreää pestoa pieninä nokareina.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Sieni-sipulipiirakka

  1. Valuta säilykesienet tai pilko tuoreet sienet. Silppua sipuli. Paista sienet ja sipuli pannulla ja lisää pohjan päälle. Revi päälle tuoretta timjamia.
  2. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada täytteen päälle.
  3. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Saat tumman piirakkapohjan korvaamalla 1 dl jauhoista Sunnuntai Karkealla Täysjyväruisjauholla.

Tykkää (41)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet