Taatelikakku

Taatelikakku
Perinteinen taatelikakku kuuluu jouluun. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä.
Ainekset
| 1 pkt | kivettömiä taateleita (n. 250 g) |
|---|---|
| 3 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | Sunnuntai Laktoositonta Leivontamargariinia |
| 2 | munaa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vanilliinisokeria |
| 3 1/2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
Vuoan leivitykseen
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta | |
| korppujauhoja |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus n. 1,8 l).
- Paloittele taatelit ja keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa. Sekoita joukkoon margariini ja anna seoksen jäähtyä.
- Lisää taateliseokseen munat yksitellen, samalla hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasossa 50-60 minuuttia. Säilytä kakkua jääkaapissa.
Tykkää (37)





