Valikko

Tahmapullat

Sunnuntai on herkkuhetki

Tahmapullat

Pekaanipähkinöitä, tummaa siirappista kastiketta, uunituoretta pullaa... Nämä tahmapullat ovat syntisen hyviä!

Ainekset

5 dlmaitoa
2 dlsokeria
1 muna
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 psSunnuntai kuivahiivaa
13–15 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
150 gSunnuntai Leivontamargariinia

Täyte

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlfariinisokeria
2 rklkanelia

Tahmainen kastike

200 gpekaanipähkinöitä
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
1 dlfariinisokeria
¾ dlvaaleaa siirappia
ripaus suolaa

Ohjeet

  1. Sekoita 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, muna, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen 2 dl jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja viimeiseksi pehmeä margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osan.
  3. Kauli taikinapala suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 60 cm). Levitä taikinalevylle puolet huoneenlämpöisestä margariinista sekä sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohdat hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
  4. Leikkaa rullasta 20 viipaletta.
  5. Käännä taikinahäntä pullien alla ja nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille leikkauspuoli ylöspäin.
  6. Leivo toinen taikinapala samalla tavalla. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  7. Rouhi pekaanipähkinät. Sulata kattilassa margariini ja fariinisokeri ja sekoita. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon siirappi, suola ja pekaanipähkinät. Anna jäähtyä hetki.
  8. Riko munan rakenne ja sudi pullat munalla.
  9. Paista pullia uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pullat tummu liikaa.
  10. Anna pullien hieman jäähtyä. Lusikoi tahmakastike ja pähkinät pullien päälle. 

Tykkää (30)

    Jaa

    Kommentit

    • ekakertalainen
      Aion leipoa tahmapullia pian. Voiko niitä pakastaa?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Heippa. Emme valitettavasti ole testanneet tahmapullien pakastamista, mutta uskoisin sen onnistuvan. Pullien sulatus kannattaa tehdä hitaasti jääkaapissa tai huoneenlämmössä, ei esimerkiksi mikrossa. 🙂
    • John Antero Pielaveti
      Hei,Sunnuntai-Erikoisvehnäjauho-paketissa on myös Tahmapullien resepti. Kyseinen resepti eroaa kuitenkin tällä sivulla olevasta reseptistä. Kumpi on oikein?Ystävällisin terveisin,John
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei John, Onpa harmillista, että tällainen virhe on päässyt käymään. Kiitos tarkkanäköisyydestäsi. Palaamme asiaan, kun saamme vastauksen keittiöltä.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet