Tahmea viikuna-vuokapulla

Tahmea viikuna-vuokapulla
Vuokapullasta riittää jaettavaksi! Tämä pulla saa makua viikunoista. Vuokapulla on kätevä valmistaa viemisiksi vaikka työpaikalle, sillä sen on helppo kuljettaa.
Ainekset
| 2½ dl | maitoa tai vettä | 
|---|---|
| ½ ps | Sunnuntai Kuivahiivaa | 
| 1 dl | sokeria | 
| ½ tl | suolaa | 
| 1 tl | kardemummaa | 
| 1 kpl | kananmuna | 
| 75 g | Sunnuntai Leivontamargariinia | 
| 8 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja | 
Täyte
| 75 g | Sunnuntai Leivontamargariinia | 
|---|---|
| 1½ dl | fariinisokeria | 
| 1 tl | kardemummaa | 
| 1 tl | kanelia | 
| 2 dl | kuivattuja viikunoita | 
Voiteluun
| 1 kpl | kananmuna | 
|---|
Ohjeet
- Liuota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon tai veteen.
- Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää kananmunat ja vispilöi tasaiseksi.
- Mittaa kulhoon noin puolet jauhoista hyvin sekoittaen. Jatka jauhojen lisäämistä käsin ja lisää loppuvaiheessa myös sulatettu margariini.
- Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä mutta on edelleen pehmeää ja kimmoisaa.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Vaivaa jauhotetulla pöydällä taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, levitä päälle pehmeä voi, fariinisokeri, mausteet ja viikunapalat.
- Kääri taikinalevy tiukaksi rullaksi pitkältä sivulta alkaen. Leikkaa rullat noin 3-4 cm leveiksi viipaleiksi ja nosta ne suorakaiteen muotoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 20×25 cm) leikkuupinta ylöspäin.
- Peitä vuoka leivin liinalla ja anna kohota noin 20 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tykkää (11)


