Tuulihattudonitsit

Tuulihattudonitsit
Herkulliset tuulihattudonitsit hurmaavat keveydellään. Mikä parasta, ne ovat yllättävän helppoja valmistaa.
Taikina
| 2 dl | vettä |
|---|---|
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 2 dl | Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja |
| 3 kpl | kananmunia |
Täyte
| 2 dl | vispikermaa |
|---|---|
| 100 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 130 g | tummaa suklaata |
Koristeluun
| 100 g | tummaa suklaata |
|---|---|
| 1 dl | strösseleitä |
Ohjeet
- Mittaa vesi ja paloiteltu leivontamargariini kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen.
- Lisää kaikki jauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, jotta jauhot sekoittuvat tasaisesti.
- Jatka kuumennusta, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta palloksi. Massan kypsennyksessä kannattaa olla tarkkana, jotta se ei tartu pohjaan mutta kypsyy kuitenkin tarpeeksi.
- Anna taikinan jäähtyä haaleaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pursota taikinasta noin 10 cm halkaisijaltaan olevia renkaita uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista tuulihattudonitseja tasalämmöllä 15–20 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, jotta leivonnaiset eivät laske. Anna kypsien tuulihattudonitsien jäähtyä rauhassa.
- Valmista täyte vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita täyte pursotinpussiin. Halkaise tuulihattudonitsit ja täytä ne.
- Koristele tuulihattudonitsit kastamalla niiden pinta sulatettuun suklaaseen. Ripottele pintaan haluamaasi strösseliä.
Tykkää (9)

