Valikko

Uunidonitsit

Uunidonitsit valmistuvat kätevästi donitsipellillä ilman uppopaistamista

Uunidonitsit

Herkulliset donitsit valmistuvat kätevästi uunissa ja koristelussa voi päästää mielikuvituksensa valloilleen.

Ainekset

3 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
½ tlruokasoodaa
1 tlkardemummaa
½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
dlpiimää
1 muna

Kuorrute

3 dltomusokeria
n. 2 rklvettä
1–2 tippaaelintarvikeväriä
erilaisia nonparelleja, valkosuklaata

Ohjeet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen tasalämmöllä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää Sunnuntai Juokseva, piimä ja muna ja sekoita taikinaksi. Kaada taikina pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin, josta leikkaa toisen alakulman auki. Pursota taikinaa voidellun donitsipellin koloihin ja paista uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Sivele donitsit heti uunin jälkeen Sunnuntai Juoksevalla, jotta pinnasta ei tule rapea.
  4. Yhdistä kuorrutteen ainekset ja sekoita tahnaksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin (tai vahvaan pakastepussiin) ja purista donitsien päälle. Koristele nonparelleilla ja valuta päälle sulatettua valkosuklaata.

Tykkää (12)

    Jaa

    Kommentit

    • Ella
      Piimän tilalla voi ilmeisesti käyttää maitoa, kermaa, -viiliä?

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet