Vapun porkkanakakkuruudut

Vapun porkkanakakkuruudut
Vappu Pimiän ideoimat superhelpot porkkanakakkuruudut valmistuvat Sunnuntain leivontamixistä. Mehevän piirakan kruunaa ihana tuorejuustokuorrute.
Ainekset
| 1 ps | Sunnuntai Kakku- ja Muffinssimixiä |
|---|---|
| 1 ½ dl | vettä |
| 2 ½ dl | porkkanaraastetta (2 keskikokoista porkkanaa) |
| 1 tl | jauhettua kanelia |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
| TAI | |
| 1 dl | rypsiöljyä |
Kuorrutus
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
|---|---|
| 1 ½ dl | tomusokeria |
Koristeluun
| mantelirouhetta |
Ohjeet
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Raasta porkkanat pienellä raastinterällä (näin lopputulos on tosi mehevä).
- Kaada kulhoon kakkumix ja sekoita joukkoon puuhaarukalla tai lastalla vesi ja öljy. Lisää joukkoon porkkanaraaste, kaneli ja mantelirouhe ja sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Voit kokeilla taikinan kypsyyttä hammastikulla, kun tikkuun ei jää taikinaa, se on valmis.
- Kun levy on jäähtynyt, sekoita kuorrutteen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä kuorrute levyn päälle.
- Koristele mantelirouheella ja leikkaa ruuduiksi.
Jos haluat tehdä porkkanakakun, paista taikina irtopohjakakkuvuoassa noin 35-40 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute kakun päälle.
Tykkää (189)

