Vohvelit

Vohvelit
Ei ole vohvelien voittanutta! Vohvelit maistuvat perinteisten makeiden täytteiden, mutta myös suolaisten lisukkeiden kera.
Vaihtoehto 1
| 6 dl | kylmää vettä |
|---|---|
| 1 ps | Sunnuntai Ohukais- ja vohvelijauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 dl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Vaihtoehto 2
| 2 | munaa |
|---|---|
| 4 dl | maitoa |
| 3 dl | Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja |
| ½ tl | leivinjauhetta |
| ¾ tl | suolaa |
| 2 rkl | Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Paistamiseen
| Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta |
Tarjoiluun
| kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mansikkahilloa |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon kylmä vesi.
- Vispaa joukkoon Ohukais- ja vohvelijauhe, johon on sekoitettu leivinjauhe. Lisää joukkoon Sunnuntai Juokseva ja vispaa tasaiseksi. Anna turvota noin 5 minuuttia.
- Itse tehty taikina: Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja juokseva margariini. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele se Sunnuntai Juoksevalla.
- Kaada taikinaa kuumalle vohveliraudalle noin 0.75 dl ja paista, kunnes vohveli on rapea ja kullankeltainen. Tarjoa heti kermavaahdon ja hillon kanssa.
Saat ohjeesta suklaavohveleita siivilöimällä taikinan joukkoon 1/2 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta.
Tykkää (37)


