Valikko

Yrttiset salaattileipäpalat

Yrttiset salaattileipäpalat

Ihanan yrttiset salaattileipäpalat syntyvät kätevästi peltileivästä. Pinnalle levitetään herkullista yrttitahnaa ja kyytipojaksi muun muassa fetaa ja versoja. Nämä ovat täydellisen raikkaita cocktailpaloja kesän juhliin!

  • 48 palaa
  • Alle 60 min
  • Kananmunaton

Peltileipä

3 dlSunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja
2 dlElovena täysjyväkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
0,5 tlsuolaa
2 dlkevytmaitoa
0,5 dlrypsiöljyä

Yrttitahna

0,5 ruukkualehtipersiljaa
0,5 ruukkuaruohosipulia
1,5 kplvalkosipulinkynttä
200 gtuorejuustoa
0,5 dloliiviöljyä
0,5 tlmustapippuria rouhittuna
0,5 tlsuolaa

Pinnalle

50 grucolaversoja
1 nippuretiisiä
100 gsokeriherneitä
100 gfetaa
mustapippuria rouhittuna

Ohjeet

Reseptin on kehittänyt Perinneruokaa prkl

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja öljy. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhoja apuna käyttäen. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt peltileipä noin 48 pieneen palaan.
  2. Valmista yrttitahna sekoittamalla hienonnettu lehtipersilja, ruohosipuli ja valkosipuli tuorejuuston joukkoon. Mausta tahna lopuksi oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Leivitä jokaisen leipäpalan päälle hieman yrttitahnaa. Ripottele yrttitahnan päälle rucolanversoja, ohueksi viipaloituja retiisejä sekä paloiteltuja sokeriherneenpalkoja. Murustele lopuksi päälle hieman fetaa ja viimeistele palat rouhitulla mustapippurilla.

Tykkää (18)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet