Yrttiset salaattileipäpalat

Yrttiset salaattileipäpalat
Ihanan yrttiset salaattileipäpalat syntyvät kätevästi peltileivästä. Pinnalle levitetään herkullista yrttitahnaa ja kyytipojaksi muun muassa fetaa ja versoja. Nämä ovat täydellisen raikkaita cocktailpaloja kesän juhliin!
Peltileipä
3 dl | Sunnuntai Rouheinen Sämpyläjauhoja |
---|---|
2 dl | Elovena täysjyväkaurahiutaleita |
2 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
2 dl | kevytmaitoa |
0,5 dl | rypsiöljyä |
Yrttitahna
0,5 ruukkua | lehtipersiljaa |
---|---|
0,5 ruukkua | ruohosipulia |
1,5 kpl | valkosipulinkynttä |
200 g | tuorejuustoa |
0,5 dl | oliiviöljyä |
0,5 tl | mustapippuria rouhittuna |
0,5 tl | suolaa |
Pinnalle
50 g | rucolaversoja |
---|---|
1 nippu | retiisiä |
100 g | sokeriherneitä |
100 g | fetaa |
mustapippuria rouhittuna |
Ohjeet
Reseptin on kehittänyt Perinneruokaa prkl
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja öljy. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja taputtele tasaiseksi jauhoja apuna käyttäen. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt peltileipä noin 48 pieneen palaan.
- Valmista yrttitahna sekoittamalla hienonnettu lehtipersilja, ruohosipuli ja valkosipuli tuorejuuston joukkoon. Mausta tahna lopuksi oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla.
- Leivitä jokaisen leipäpalan päälle hieman yrttitahnaa. Ripottele yrttitahnan päälle rucolanversoja, ohueksi viipaloituja retiisejä sekä paloiteltuja sokeriherneenpalkoja. Murustele lopuksi päälle hieman fetaa ja viimeistele palat rouhitulla mustapippurilla.
Tykkää (32)