Valikko

Nyt leivotaan hävikkipizzaa!

Lue Vappu Pimiän ajatuksia ruokahävikin vähentämiseen ja katso myös reseptivinkki ylijääneen jouluruoan uudelleenhyödyntämiseen.

  • Nyt paistetaan hävikkipizzaa! Kaikilla alkaa varmaan jouluruoka tulemaan korvista jo ulos, mutta samalla mietit, että mitä näistä kinkun tai lohen jämistä voisi vielä taikoa, koska ruokahävikki saa ainakin mut tosi turhautuneeksi! Mulla on sulle idea: nakkaat ne pizzaan! Pizzataikina syntyy kätevästi Sunnuntain erikoisvehnäjauhoista sekä kuivahiivasta ja voit heittää sekaan myös jauhopussin pohjia. Taikinan voit tehdä joko yön yli leväten tai samana päivänä, mutta kannatan ehdottomasti ensimmäistä vaihtoehtoa, näin pohjasta tulee 💎👌!

    Voit taikoa pizzaa perinteiseen tyyliin, johon laitat vähän joulukinkkua ja vaikka sienisalaattia tai tehdä pizzaa saksalaiseen flammkuchen tyyliin, jossa tomaattikastikkeen sijaan pizzapohjalle levitetään ranskankermaa tai smetanaa ja niitä viimeisiä joulusta jääneitä kalaviipaleita. Tarkemmat tekovaiheet ja vinkkejä löydät alta.

    – Vappu Pimiä –

  • Vapun Hävikkipizza

  • 2 pelillistä tai 4 pienempää

  • Pizzataikina

  • Jos teet edellisenä iltana
    1 tl   Sunnuntai kuivahiivaa
    7-8 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
    0,5 dl öljyä
    3/4 tl suolaa
    3 dl vettä

    HUOM! Jos teet samana päivänä, käytä kuivahiivaa 2tl.

  • Pizzatäytteet

  • Perinteiseen tomaattipohjaiseen pizzaan: 

    Tomaattikastiketta
    Joulukinkku viipaleita
    Herkkusieniä, sienisalaattia, rosollia tai mitä tahansa joulupöydän jämiä
    Oreganoa
    Mozzarellaa (kiinteä) tai pizzajuustoraastetta
    (Rucolaa tai basilikaa pinnalle)

    Valkoiseen kalapizzaan:

    1 prk ranskankermaa tai smetanaa
    1 sitruuna
    Kylmäsavu- tai graavikala viipaleita
    Rouhittua mustapippuria
    Hienonnettua tilliä

  • Ohjeet

  • Jos teet taikinan edellisenä iltana, sekoita kuivahiiva kylmään veteen. Lisää joukkoon suola ja öljy sekä 5 dl Sunnutai Erikoisvehnäjauhoja. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan yöksi. Vaivaa seuraavana päivänä loput jauhoista taikinaan, lisää jauhoja noin 0,5 dl kerrallaan, jotta tiedät koska taikina on sopivaa. Sen pitää olla kimmoisaa ja pehmeää. Anna kohota taikinan vielä vähintään tunti, kunnes alat leipomaan.
    Jos teet taikinan samana päivänä vaivaa taikina heti valmiiksi eli vaivaat kaikki jauhot kerralla ja anna kohota vähintään tunti.

    Lämmitä uuni 250 asteiseksi.

    Jaa taikina osiin ja kauli ohuiksi pizzoiksi, käytä apuna hieman Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja.

    Paista kaulittua pohjaa 2-3 minuuttia uunissa ilman täytteitä. Tämän jälkeen levitä pohjalle tomaattikastiketta, täytteet ja juusto ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, kunnes juusto vähän ruskistuu ja kuplii. Viimeistele halutessasi tuoreella rucolalla tai basilikalla.
    Jos teet valkoista kalapizzaa, levitä ranskankerma tai smetana pohjalle ja raasta sen päälle hieman sitruunankuorta. Levitä kalaviipaleet pizzan päälle ja rouhi mustapippuria. Paista 8-10 minuuttia ja purista valmiin pizzan päälle vähän sitruunanmehua ja silputtua tilliä.

  • Katso Vapun muut reseptit!

    • Kinkkutäyte kauraletuille
      Blogiresepti

      Valmista 100 % kauraisten lettujen täytteeksi suolainen kinkkutäyte Vappu Pimiän tapaan. Herkulliset letut ovat vieläpä gluteenittomia ja valmistuvat nopeasti Sunnuntai-jauhomixistä!

      Alle 30 min

    • Vappu Pimiän herkulliset porkkanakakkuruudut valmistuvat alta aikayksikön!
      Blogiresepti

      Vappu Pimiän ideoimat superhelpot porkkanakakkuruudut valmistuvat Sunnuntain leivontamixistä. Mehevän piirakan kruunaa ihana tuorejuustokuorrute.

      Alle 30 min