Joulun helppo ruisleipä

Joulun helppo ruisleipä
Helpon, juurettoman ruisleivän ainekset purkissa on mitä mainioin joululahjaidea sellaiselle, jolla on jo kaikkea. Ruisleipä sopii mainiosti myös joulupöytään.
Ainekset
| 8 ½ dl | Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja* |
|---|---|
| 1 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 1/2 rkl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
Lisäksi
| 5 dl | vettä |
|---|
Ohjeet
- Mittaa ruisjauhot 1 litran vetoiseen lasipurkkiin. Lisää mukaan avaamaton kuivahiivapussi, suola ja sokerit. Askartele purkin kylkeen alla oleva valmistusohje tai tulosta se tästä.
5 dl vettä
1 prk ruisleipäaineksia
Lämmitä vesi 42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää ruisleipäainekset muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 1 tunti.
Kumoa taikina ruisjauhotetulle työpöydälle ja jaa kahteen osaan. Leivo molemmista taikinapaloista leivinpaperin päälle reikäleivät jauhoja apuna käyttäen. Pistele leivät ja paista 230 asteisessa uunissa 50 minuuttia.
- Taikinaan on tarkoitus käyttää 8 dl jauhoja ja loput ½ dl taikinan alustamiseen.
Tykkää (10)




