Joulun uunijuustokakku

Joulun uunijuustokakku
Täyteläinen joulujuustokakku on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti jouluiseen kahvipöytään. Rouhea ruisjauhopohja yhdistyy herkulliseen tuorejuustotäytteeseen, joka saa mukavasti kirpeyttä karpaloista.
Ainekset
| 1 ½ dl | ruokosokeria |
|---|---|
| 3 dl | Sunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
| 1 | muna |
Täyte
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
|---|---|
| 250 g | maitorahkaa |
| 4 | munaa |
| 1 dl | sokeria |
Karpalomarmorointi
| 1 ½ dl | pakastekarpaloita |
|---|---|
| 1 rkl | sokeria |
Ohjeet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja ota karpalot sulamaan.
- Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet keskenään. Nypi seos jääkaappikylmän kuutioidun margariinin joukkoon. Sekoita joukkoon muna.
- Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan reunoja myöden. Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
- Valmista sillä välin täyte. Vatkaa sekaisin huoneenlämpöinen tuorejuusto, maitorahka, munat ja sokeri.
- Survo sauvasekoittimella karpalot ja sokeri.
- Kaada täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lusikoi täytteen päälle karpalosurvos. Tee pintaan marmorointi veitsen kärjellä pyörivin liikkein, jolloin karpalopisarat osittain sekoittuvat täytteeseen.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Jäähdytä huolella ennen leikkaamista. Voit myös valmistaa piirakan jo edellisenä päivänä.
Karpalot voi korvata myös muilla kotimaisilla marjoilla. Kokeile vaikkapa puolukoita, mustikoita tai viinimarjoja.
Tykkää (38)




