Valikko

Pehtoorin pusupullat

Pehtoorin pusupulla

Pehtoorin pusupullat

Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäisessä jaksossa kilpailijat leipoivat Pehtoorin pusupullia. Koko Suomi Leipoo 6. kausi, 1. jakso; tekninen tehtävä. Kuvassa oleva resepti: Linnea

Pullataikina

175 gtäysmaitoa
400 gSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
70 gkidesokeria
70 gvoita huoneenlämpöisenä
8 grouhittua kardemummaa
25 gtuorehiivaa
6 gsuolaa
1 kananmuna

Lemoncurd

1 sitruunan mehu + kuori raastettuna
160 gtomusokeria
1 kananmuna
½ rklmaizenaa
40 gvoita

Vadelmahillo

125 gpakastevadelmia
60 ghillosokeria
2 tlvettä

Voitelu

1 kananmuna

Koristelu

voisulaa ja sokeria

Ohjeet

Lemon curd
Yhdistä kattilassa sitruunan mehu ja kuori, tomusokeri, maizena ja kananmuna.
Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kypsyä, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
Jäähdytä.
Sekoita rakenne auki ennen käyttöä ja laita pursotinpussiin.

Vadelmahillo
Sulata vadelmat ja kiehauta kattilassa veden kanssa.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä hiljalleen koko ajan poristen 15-20 minuuttia.
Jäähdytä kylmäksi ennen käyttöä.

Pullataikina ja pullat
Yhdistä kaikki pullataikinan ainekset yleiskoneen kulhossa ja vaivaa ensin viisi minuuttia hiljaisella teholla.
Nosta tehoja hieman ja vaivaa vielä noin 8-10 minuuttia, kunnes taikinassa on hyvä sitko.
Siirrä taikina sivuun hetkeksi liinan alle lepäämään.
Jaa levännyt taikina 10 palaan.
Pyörittele palloiksi ja anna kohota, kunnes pallot ovat saaneet noin 50% volyymia lisää
Kaulitse pallo soikeaksi ja keskeltä ohueksi siten, että etu- ja takareuna jää paksuksi
Pursota pullan keskelle lemoncurdia ja vadelmahilloa
Taita soikio kaksinkerroin. Voit kevyesti painaa reunan lautasella kiinni.
Kohota pullia, kunnes ne ovat suurin piirtein tuplanneet volyymin
Voitele pullat kauttaaltaan kananmunalla.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa n.10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
Kasta hieman jäähtyneet pullien pusureunat voisulassa ja kidesokerissa.

Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia: esimerkiksi Raami ovaali 35 cm

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet