Valikko

Gluteeniton focaccia

Gluteeniton focaccia maustetaan yrteillä ja tomaateilla

Gluteeniton focaccia

Pehmeässä focacciassa on paljon makua – nauti sellaisenaan tai ruuan kanssa.

  • 1 leipä
  • Yli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen

Ainekset

2 1/2 dlvettä
1/2 psSunnuntai Kuivahiivaa
1 tlpsyllium
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1 dlSunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
2 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseos

Mausteöljy

1-2 valkosipulinkynttä
1 1/2 rklöljyä
1 tlsitruunamehua
1/2 tlrosmariinia (kuivattua tai tuoretta hienonnettuna)
sormisuolaa
kirsikkatomaatteja
tuoretta rosmariinia

Ohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva ja psyllium kädenlämpöiseen (42 asteisen) veden joukkoon. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa 6-8 minuuttia joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
  3. Levitä taikina öljyllä voideltuun uunivuokaan (20*25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 25 minuuttia. Valmista sillä aikaa mausteöljy. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki aineet keskenään.
  4. Painele kohonneeseen leipään kuoppia sormin. Voitele leipä mausteöljyllä ja paina muutama halkaistu kirsikkatomaatti leivän pintaan. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia.
  5. Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Nauti lämpimänä.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet