Gluteeniton focaccia

Gluteeniton focaccia
Pehmeässä focacciassa on paljon makua – nauti sellaisenaan tai ruuan kanssa.
Ainekset
| 2 1/2 dl | vettä |
|---|---|
| 1/2 ps | Sunnuntai Kuivahiivaa |
| 1 tl | psyllium |
| 1 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 dl | Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta |
| 2 dl | Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos |
Mausteöljy
| 1-2 | valkosipulinkynttä |
|---|---|
| 1 1/2 rkl | öljyä |
| 1 tl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | rosmariinia (kuivattua tai tuoretta hienonnettuna) |
| sormisuolaa | |
| kirsikkatomaatteja | |
| tuoretta rosmariinia |
Ohjeet
- Sekoita kuivahiiva ja psyllium kädenlämpöiseen (42 asteisen) veden joukkoon. Anna turvota 10 minuuttia.
- Lisää öljy, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaa 6-8 minuuttia joko sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
- Levitä taikina öljyllä voideltuun uunivuokaan (20*25 cm) ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 25 minuuttia. Valmista sillä aikaa mausteöljy. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki aineet keskenään.
- Painele kohonneeseen leipään kuoppia sormin. Voitele leipä mausteöljyllä ja paina muutama halkaistu kirsikkatomaatti leivän pintaan. Ripottele päälle vielä sormisuolaa ja tuoretta rosmariinia.
- Paista 225 asteessa 20 minuuttia. Nauti lämpimänä.
Tykkää (52)





