Valikko

Gluteeniton red velvet -kakku

Samettisen pehmeä, tuorejuustotäytteinen red velvet -kakku on Amerikasta kotoisin

Gluteeniton red velvet -kakku

Samettisen pehmeä, tuorejuustotäytteinen red velvet -kakku sopii erityisen hyvin syksyiseen kahvipöytään.

Pohja

4 dlSunnuntai Gluteeniton Jauhoseos
1/2 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
1 tlruokasoodaa
1/2 tlsuolaa
2 tlvanilliinisokeria
3 dlpiimää
125 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 dlsokeria
2 munaa
1 dlrypsiöljyä
3 tlpunaista elintarvikeväriä (ei pakollinen)
1 tlomenaviinietikkaa

Täyte ja kuorrute

400 gmaustamatonta tuorejuustoa
100 gvoita
2 dltomusokeria
2 tlvanilliinisokeria

Ohjeet

  1. Yhdistä kuivat aineet. Ota piimä huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita tämän jälkeen joukkoon öljy, punainen elintarvikeväri ja etikka.
  3. Kääntele taikinaan muutamissa erissä kuivat aineet sekä piimä vuorotellen, sekoita mahdollisimman vähän. Aloita ja lopeta kuivilla aineilla.
  4. Pingota leivinpaperi kahden irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjille ja voitele reunat. Kaada taikina vuokiin ja pasta 175 asteisen uunin keskitasolla 30-40 minuuttia.
  5. Valmista täyte. Yhdistä huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto ja vatkaa seosta muutaman minuutin ajan. Lisää sokerit ja vatkaa sileäksi.
  6. Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi (saat yhteensä 4 pohjakerrosta) ja levitä täytettä kakun väleihin sekä pinnalle.

Tykkää (16)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet