Valikko

Helpoista helpoimmat yön yli kaurasämpylät

Mehevät yön yli sämpylät valmistuvat Sunnuntai Sämpylämixistä

Helpoista helpoimmat yön yli kaurasämpylät

Leivo helpot yön yli kohotettavat kaurasämpylät Sunnuntai Kaurasämpylämixistä käsiä taikinaan sotkematta! Sekoita ainekset illalla, lusikoi aamulla taikina sämpylöiksi, paista ja nauti herkullisista tuoreista sämpylöistä.

Ohjeet

Illalla 5 min

 1. Mittaa kulhoon 4 dl viileää vettä (n. 20C).
 2. Sekoita veteen 1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa (11 g).
 3. Lisää sämpyläjauhoseos vähän kerrallaan.
 4. Sekoita taikina hyvin lastalla tai lusikalla. Taikina saa jäädä löysäksi.
 5. Peitä kulho kelmulla tai liinalla ja nosta jääkaappiin kohoamaan vähintään 6 tunniksi tai esimerkiksi yön yli.

Aamulla 5 min

 1.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
 2. Nostele ruokalusikalla 8 samankokoista ”taikinakasaa” pellille leivinpaperin päälle. Vältä sekoittamasta taikinaa kohotuksen jälkeen.
 3. Sämpylöistä saa tulla rosoisia ja rustiikkisia. Halutessasi voit silotella taikinakasoja kostealla lusikalla ja ripotella päälle jauhoja tai siemeniä.
 4. Paista sämpylöitä n. 25 min. hieman alatasoa ylempänä.
 5. Jätä sämpylät peittelemättä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.

Voit paistaa aamulla taikinasta vain osan ja esimerkiksi illalla lisää.

Tykkää (31)

  Jaa

  Kommentit

  • Leiponut ennenkin yönylisämpylöitä - ihan perinteisesti - hyvin onnistuneet
   Hei, pitäisikö näiden nousta?Pussillisella kuivahiivaa - ihan ohjeen mukaan. Taikina on kuin kovaa sementtiä. Ei nouse.Ollut jääkaapissa peräti 12 tuntia nyt.Ei sekoitettu liikaa. Oikein mittasin veden lämpötilan.Kaksi kertaa testattu. Molemmilla kerroilla sama tulos.
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Kiitos kommentistasi! Taikinan pitäisi kyllä kohota, mutta pehmoisen käsinleivottavan taikinan kaltaista siitä ei tule, vaan sämpylät lusikoidaan ruokalusikalla leivinpaperin päälle. Jos taikina ei ole kohonnut lainkaan, virhe johtuu todennäköisimmin hiivasta. Herkullista loppusyksyä! 🙂
  • Leipuri hiiva
   Sama ongelma. Pitäisikö hiivan toimia sekoitettuna 20 asteiseen veteen? Vai puuttuuko ohjeesta kohta jossa kuivahiiva pitäisi ensin sekoittaa 42 asteiseen veteen ja lisätä vasta sitten?
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei, Sunnuntai Kuivahiiva toimii ohjeen mukaisesti 20 asteiseen veteen sekoitettuna, eli nestettä ei tarvitse lämmittää 42 asteiseksi. 🙂
  • Sämpylämix?
   Eipä nousseet sämpylät täälläkään, lättänöitä tuli.. Ei jatkoon.Vaikka piti olla nopeita ja vaivattomia, niin silti turhautti kun ei tullut herkullisia, houkuttelevia sämpylöitä vaan tosi lättänöitä.
  • Toiveikas
   Liian toiveikkaana lähdin sämpylöitä leipomaan, kerrankin helppoa tehdä! No olihan se helppoa mutta lopputulos ei lähelläkään sämpylää. Taikina nousi jääkaapissa jonkin verran, mutta paiston jälkeen tuloksena lättänöitä ja sisältä raakoja paloja, joissa kova kuori (tämä kylläkin plussaa). Maku olis varmasti hyvä jos koostumus ois enemmän sämpylämäinen
  • Pappa
   Erittäin hyvät ja nopeat sämpylät. Tää jaa kiireiselle käyttöön. Helpot vähän leiponeenkin tehdä. Nostelin käsin sämpylät muotoonsa pellillä. Tämä herra tykkää
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei Pappa! Hienoa, että tykästyit Sunnuntain sämpylämixiin. Hyvää alkanutta vuotta! 🙂
  • Paras tuote! ❤️
   Olen tykännyt tästä tuotteesta helppouden vuoksi ja se, että tässä ei ole lisäaineita. Olen kuitenkin tiedostanut, että esim paistamisen aika voi vaihdella uunista riippuen ja itsellä onkin vanhempi uuni, jonka paistoaika pidempi. Lisäksi ohjeessa on 4desiä vettä. Taikinan sekoittaminen voi yllättää. Taikina tosiaan pitää olla aika jäykähköä jääkaappiin laittaessa, muttei liian kuivaa tai vesipitoista, koska silloin taikina ei pysy koossa uunissa. Unohtamatta peittää taikinakulhoa hyvin, kun jääkaappiin laittaa! Lisäksi taikina on kohonnut itsellä joka kerta ja nää sämpylät kohoaa jonkuverran uunissaki (:
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei! Mukava kuulla. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi ja havaintosi!❤️
  • Leivoin ja en oikein tiedä...
   Sunnuntain kuivahiivat olivat loppu ja oli ostettava muuta. Sununtain 11g (jonka juuri tarkisin täältäsivuilta ja ostamassani 7g. No kai noita mitä tein sämpylöiksi joku saattaa kutsua. Luin myös, että sunnuntain hiivalle riittää 20 astetta kun reseptissä on toinen luku. Tarkkuutta, kiitos. Jatkoa harkitsen. Siken yön yli tulevat ihan yhtä nopeasti eli joku kilpailuetu olisi kiva, vaikka se reseptitarkkuus.
  • Leipuri
   Ihan tarkkaan ohjeen mukaan tein( mittasin veden lämpötilakin mittarilla), mutta sämpylät eivät kohonneet. Makukin oli vähän outo. Ei jatkoon!
  • Sunnuntai Koekeittiö
   Hei Leipuri. Harmillista kuulla, että sämpylät eivät ole olleet mieleisiä. Nämä sämpylät ovat rapeakuorisempia, eivät aivan perinteisten vaivattujen sämpylöiden kaltaisia, kuten kuvastakin näkee. 🙂

  Jätä kommentti

  Reseptissä käytetyt tuotteet