Valikko

Kuusipulla

kuusipulla

Kuusipulla

Koko Suomi leipoo -ohjelman joulujaksossa leivottiin herkullista kuusipullaa. Resepti: Koko Suomi leipoo 6. kausi, 5. jakso; tekninen tehtävä. Kuvassa oleva resepti: Ida Grönlund

Pullataikina

180 gtäysmaitoa
n. 400 gSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
85 gsokeria
85 gvoita huoneenlämpöisenä
8 grouhittua kardemummaa
30 gtuorehiivaa
8 gsuolaa
1 kananmuna
40 gmaitorahkaa
½ psssahramia (voit jättää pois ellei saatavilla)

Puolukkamarmeladitäyte

150 gpakastepuolukoita
110 ghillosokeria

Jouluinen fariinisokeritäyte

100 gpehmeä voi
100 gfariinisokeri
20 gvehnäjauho
1 rkljauhettu kaneli
½ tljauhettu neilikka
½ tljauhettu inkivääri
1 tlrouhittu kardemumma
1 appelsiinin kuori raastettuna

Voitelu

kananmuna

Koristelu

koristehelmet ja -rakeet, sokerikuorrutteet ja -geelit, karkit, marsipaani, hedelmät yms.

Ohjeet

Pullataikina
Liota sahrami maitoon. Yhdistä kaikki raaka-aineet yleiskoneen kulhossa ja vaivaa taikinaa taikinakoukulla noin 15 minuuttia, kunnes siinä on hyvä sitko, taikina tuntuu pehmeältä ja elastiselta sekä on hieman kiiltävää. Anna taikinan levätä ja kohota peiteltynä noin 20-30 minuuttia.

Puolukkamarmeladi
Laita sulaneet marjat nesteineen kattilaan ja kiehauta. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen ja keitä marmeladia hiljalleen kiehuen noin 15-20 minuuttia. Soseuta valmis marmeladitäyte sauvasekoittimella ja jäähdytä viileäksi ennen käyttöä.

Jouluinen fariinisokeritäyte
Sekoita kaikki ainekset yleiskoneen kulhossa lavalla tasaiseksi tahnaksi ja käytä valmis täyte huoneenlämpöisenä.

Kuusipullien kokoaminen
Jaa levännyt pullataikina kahteen yhtä suureen osaan. Kahdesta osasta tulee yksi kuusi. Kauli molemmat palat jauhoa apuna käyttäen yhtäläisiksi noin 3-4 millimetriä paksuiksi tasakylkisiksi kolmioiksi. Nosta toinen kolmioista pellille leivinpaperin päälle. Tämä pala tulee toimimaan pohjana.

Levitä ensin ohut tasainen kerros fariinitäytettä pohjan päälle, tämän jälkeen vielä ohut kerros puolukkamarmeladia fariinitäytteen päälle. Nosta toinen kolmio kanneksi pohjan päälle ja tasaa syntyneiden kahden pullan reunat taikinapyörällä siisteiksi. Leikkaa kuuselle noin 3-4cm leveä jalka kolmion alareunaan poistamalla siitä taikinapalat. (Säästä leikkaamasi taikinapalat esimerkiksi koristeisiin, voit tehdä näistä esim. ruusukkeita, tähden tjms:)

Leikkaa kuusen sivureunoista taikinapyörällä noin 1,5cm -leveitä suikaleita kohti kuusen vartta (Määritä kuusen varsi jalasta).
Kierrä suikaleet rullalle tai kääntele ne jollain muulla haluamallasi tavalla. Kohota valmis kuusipulla liinan alla lämpimässä paikassa noin 20-30 minuuttia. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ennen koristelua.

Koristele valmis jäähtynyt pulla upeimmaksi ja villeimmäksi joulukuuseksi, mitä galaksin tällä laidalla on tavattu!

Leivonta-aika: 1 tunti 30 minuuttia
Tarjoiluastia: Puulauta

Tykkää (0)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet