Valikko

Nopeat kinkkumuffinssit

Kinkkumuffinssit maistuvat vaikka illanistujaisissa!

Nopeat kinkkumuffinssit

Kinkkumuffinien taikina valmistuu nopeasti yhdessä kulhossa sekoittaen. Suolaiset muffinssit sopivat loistavasti esimerkiksi brunssille tai välipalaksi.

Ainekset

150 gleikkelekinkkua
1 (suippo)paprika
200 gkermaviiliä
2 munaa
1 ½ dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
100 gfeta- tai sinihomejuustoa
½ dlpersiljaa silputtuna
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippurirouhetta
3 ½ dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kermaviili, munat, Sunnuntai Juokseva, murennettu juusto, persilja, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset keskenään.
  3. Lisää taikinaan vehnäjauho ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Tykkää (9)

    Jaa

    Kommentit

    • Anne
      Onnistuisikohan tehdä taikina illalla ja antaa olla kulhossa yön yli jääkaapissa. Aamulla muffinsivuokiin ja paisto.
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Anne, Muut ainekset voi sekoittaa kulhoon valmiiksi jo illalla, mutta lisäisin jauhon ja leivinjauheen seokseen vasta aamulla. 🙂
    • Pauliina
      Millä kananmunan voi korvata, kun perheessä on Minnalle allerginen henkilö? Jos jättää vain pois, pitääkö esim jäsenmäärää vähentää?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Hei Pauliina. Valitettavasti emme ole testanneet reseptiä ilman kananmunia. Taikina sisältää kermaviiliä, joten saattaa olla, että se toimii myös ilman munia, mutta jauhojen määrää todennäköisesti joutuu muuttamaan. Kuulemme mielellämme kommenttisi, jos testaat ohjetta munattomana. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet