Valikko

Tarte Tatin Palsternakasta

Tarte tatin -piirakka hurmaa myös suolaisena versiona

Palsternakka Tarte Tatin

Tarte Tatin vakuuttaa myös suolaisena versiona. Palsternakka antaa piirakoille vastustamattoman maun.

  • 4 kpl / annosta
  • Alle 60 min

Pohjataikina

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 muna

Täyte

300 gpalsternakkaa kuorittuna
2 salottisipulia
100 gSunnuntai Leivontamargariinia
2 tlfariinisokeria
4 tlomenaviinietikkaa
pehmeälehtistä rosmariinia
valkosipulirouhetta, chilihiutaleita ja suolaa

Ohjeet

1. Kuutioi rasva, lisää joukkoon jauhot ja suola. Nypi murumaiseksi seokseksi.
2. Riko muna ja vatkaa kevyesti. Lisää muna taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin.
3. Kuori palsternakat sekä sipulit ja viipaloi hyvin ohuiksi siivuiksi.
4. Valitse lieden- ja uuninkestävät pyöreät vuoat (⌀ 18 cm).
5. Jaa rasva ja sokeri vuokien pohjille. Sulata rasva ja sokeri, lisää etikka. Ota pois liedeltä.
6. Ripottele vuokien pohjille ¾ osaa sipulirenkaista ja asettele ¾ palsternakkaviipaleista vieri viereen.
7. Ripottele pinnalle rosmariini ja mausteet. Lisää loput sipulit ja palsternakat.
8. Kuumenna liedellä muutaman minuutin ajan, niin että rasva lähtee ruskistumaan.
9. Jaa taikina neljään osaan ja kauli niistä vuokien reunat peittävät kannet ja paina reunat sisään. Pistele haarukalla. Paista tasalämmössä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
10. Kumoa lautasille ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Tykkää (3)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet