Valikko

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Saaristolaisleipä

Laura Näppi loihti Sunnuntaille saaristolaisleivän, joka maistuu herkulliselta joulupöydässä, mutta on myös oiva vieminen joulunaikaan.

1 lpiimää
2 ½ pssSunnuntai Kuivahiivaa
3 dlmämmi-leipämaltaita
1 ½ dltummaa siirappia
1 ½ dlfariinisokeria
1 rklsuolaa
4 dlSunnuntai Hieno Täysjyväruisjauhoja
9 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
3 dlvehnärouhetta

Voiteluun

0,5 dlvettä/kahvia
0,5 dlsiirappia

Ohjeet

Lisää kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää myös suola ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan joukkoon hyvin sekoittaen. Anna kohota n. 1h lämpöisessä paikassa.

Voitele vuoat ja korppujauhota huolellisesti. Kaada taikina vuokiin ja paista 170°c 45min. Voitele sen jälkeen vedellä/kahvilla ja siirapilla ja paista vielä 15min. Irrota leipä vuoasta, kun leipä on hiukan jäähtynyt.

Tykkää (9)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet