Valikko

Suolaiset lehtitaikinaleivokset

Itsetehdystä lehtitaikinasta valmistuvat maukkaat cocktailpalat

Suolaiset lehtitaikinaleivokset

Leivo suolaiset cocktailpalat itsetehdystä lehtitaikinasta tai oikaise pakastetaikinalla. Valitse mieleisesi täyte kahdesta vaihtoehdosta.

  • 15 kpl
  • Yli 60 min
  • Kananmunaton

Lehtitaikina

5 1/2 dlSunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
250 gkylmää Sunnuntai Leivontamargariinia
1 1/2 dljääkylmää vettä
TAI
1 pktSunnuntai Lehti- ja Torttutaikinalevyjä

Pesto-vuohenjuustotäyte

90 gvihreää pestokastiketta
200 gvuohenmaitojuustoa
1 rskirsikkatomaatteja
pinnalle tuoretta basilikaa

Feta-persikkatäyte

100 gfetajuustoa
1 persikka
pinnalle hunajaa

Ohjeet

  1. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Kuutioi 50 g kylmää margariinia ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina jauhotetulla työpöydällä neliöksi. Höylää loppu margariini ohuina suikaleina neliön keskelle esimerkiksi juustohöylällä. Käännä taikinaneliön kulmat keskelle margariinin päälle kirjekuoren tapaan. Kauli taikina varoen suorakaiteen muotoon. Käännä vastakkaiset sivut keskelle ristiin ja taita vielä kaksin kerroin. Käännä taikina 90 astetta ja toista sama kuin edellä. Nosta taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin ja toista taittelut vielä 3 kertaa.
  3. Kauli valmis lehtitaikina suorakaiteen muotoon ja leikkaa annospaloiksi. Jos käytät valmiita lehtitaikinalevyjä, leikkaa sulatetut levyt kolmeen osaan.
  4. Pilko valitsemasi täytteet ja levitä annospalojen keskelle. Paista uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Tykkää (4)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet