Valikko

Gluteeniton fenkolipiirakka

Mehevä, gluteeniton fenkolipiirakka hurmaa makupaletillaan

Gluteeniton fenkolipiirakka

Mehevä, gluteeniton fenkolipiirakka hurmaa makupaletillaan. Tämä kasvispiirakka sopii täydellisesti esimerkiksi illanistujaisiin.

Pohja

100 gSunnuntai Leivontamargariinia
3 ½ dlSunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa
1 dljuustoraastetta
1 dlkylmää vettä

Täyte

450 gfenkolia (kp* 350 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ½ rklhunajaa
1 rklsilputtua tuoretta rosmariinia
200 gkermaviiliä
2 munaa
100 graejuustoa
½ tlsuolaa
¼ tlvalkopippuria
100 gpuolitettuja kirsikkatomaatteja
*käyttöpaino

Ohjeet

  1. Nypi pehmeä margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (noin 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla.
  2. Esipaista pohjaa 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Pese ja viipaloi fenkolit ohuiksi viipaleiksi (myös varret).
  4. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kuullota fenkoleita ja sipuleita öljyssä paistinpannulla ensin kovemmalla lämmöllä ja hauduta sitten noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta hunajalla, suolalla ja rosmariinilla. Tarkista maku. Kaada täyte pohjan päälle.
  6. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, raejuusto ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle. Levitä päälle puolitetut kirsikkatomaatit.
  7. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Tykkää (34)

    Jaa

    Kommentit

    Reseptillä ei ole kommentteja.

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet