Gluteeniton pepperoni-paprikapiirakka

Gluteeniton pepperoni-paprikapiirakka
Suolaisella pepperonipiirakalla kelpaa herkutella viikonlopun leffaillassa tai kisastudiossa. Rahka tuo mehevyyttä sekä pohjaan että täytteeseen ja taittaa sopivasti piirakan mausteisuutta.
Pohja
| 100 g | Sunnuntai Leivontamargariinia |
|---|---|
| 3 ½ dl | Sunnuntai Gluteeniton Täysjyväkaurajauhoa |
| ½ tl | suolaa |
| ½ prk | maitorahkaa (á 250 g) |
| 1 rkl | kylmää vettä |
| 1 dl | juustoraastetta |
Täyte
| 1 | suippopaprika |
|---|---|
| pala | punaista chiliä |
| 100 g | kirsikkatomaatteja |
| 70 g | pepperonisalamia |
| ½ ruukkua | basilikaa (tai 1 rkl kuivattua) |
| ½ prk | maitorahkaa (á 250 g) |
| 1 dl | maitoa |
| 2 | munaa |
| ¼ tl | mustapippuria ja paprikajauhetta |
| 2 dl | juustoraastetta |
Ohjeet
- Mittaa kulhoon jauhot ja suola ja nypi joukkoon pehmeä margariini. Lisää rahka, vesi ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla.
- Pilko paprika, chili ja kirsikkatomaatit. Silppua basilika. Levitä kasvikset ja pepperonisalamit pohjan päälle.
- Sekoita rahka, maito, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos täytteiden päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tykkää (52)




