Valikko

Sima kuivahiivasta

Tiesitkö, että simaa voi valmistaa myös kuivahiivalla?

Sima kuivahiivasta

Raikas, itsetehty sima kruunaa vapun! Tiesitkö, että siman tekeminen onnistuu mainiosti myös kuivahiivalla?

  • n. 4 l
  • Yli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Vegaaninen

Ainekset

4 lvettä
250 gfariinisokeria
250 gsokeria
1-2 sitruunaa
½ tlSunnuntai Kuivahiivaa

Lisäksi

rusinoita ja hienoa sokeria

Ohjeet

  1. Kiehauta puolet vedestä. Lisää joukkoon sokerit ja sekoita kunnes sokerit sulavat. Lisää loput vedestä.
  2. Pese sitruuna hyvin. Kuori se kuorimaveitsellä ohuelti valkoiseen osaan asti. Ota kuoret talteen. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kuoret nesteeseen.
  3. Kun neste on + 42 asteista (reilusti kädenlämpöistä) ota nestettä noin 2 dl ja sekoita kuivahiiva siihen. Lisää nesteeseen sekoitettu kuivahiiva simaan ja sekoita hyvin.
  4. Peitä sima-astia kannella ja anna käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
  5. Pane puhtaisiin pulloihin rusinoita ja 1 tl sokeria. Siivilöi sima ja pullota. Sulje pullot löyhästi.
  6. Sima valmistuu huoneenlämmössä parissa, kolmessa päivässä. Viileässä valmistuminen vie 5-6 vuorokautta.

Jos haluat pienemmän tai isomman määrän, tuplaa tai puolita reseptin ainekset.

Tykkää (9)

    Jaa

    Kommentit

    • simasuu
      Aineksissa lukee 1 sitruuna mutta ohjeessa puhutaan sitruunoista?
    • Sunnuntai Koekeittiö
      Kiitos kommentistasi, simasuu. Ohje on nyt päivitetty. Sitruunoita voi käyttää niiden koosta riippuen 1-2 kappaletta. 🙂

    Jätä kommentti

    Reseptissä käytetyt tuotteet